ZVUČI LOŠE, ALI ULIJEVA NADU: Stručnjaci osmislili način za pomoć kod erektilne disfunkcije, sve je gotovo za 15 minuta…

Erektilna disfunkcija je problem koji pogađa milione muškaraca.

  • Zdravlje

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 0

Postoje tretmani koji pomažu kod impotencije, koji uključuju vakuumske pumpe, promjene načina života i terapiju.

No jedna je britanska klinika predstavila novu metodu za muškarce koji pate od erektilne disfunkcije, prenosi Daily Star.

Radi se o tzv. "čarobnom štapiću" koji penis "šokira" impulsima (shockwave terapija) kako bi poboljšao protok krvi i zaliječio tkivo.

Brojne prednosti terapije

"Napredak u tehnologiji posljednjih godina znači da liječenje erektilne disfunkcije nikada nije bilo lakše ili učinkovitije. Terapija impulsima je neinvazivan tretman koji se može izvesti u samo 15 minuta i bez anestezije", objasnio je dr. Peter Holy iz klinike Kingston.

"Pokazala se kao učinkovit postupak za naše pacijente koji pate od erektilne disfunkcije. Ali shockwave terapija također ima brojne druge prednosti. Ostala stanja koja se mogu liječiti su hronična bol u zdjelici, hronični prostatitis i bol u penisu", dodao je ljekar.

Shockwave terapija koristi akustične valove za pokretanje prirodnog procesa ozdravljenja tijela.

Klinika je postigla najveće uspjehe pri korištenju uređaja za impotenciju. Među pacijentima koji su potražili pomoć zbog ovog stanja su muškarci koji pate od nuspojava liječenja raka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...