SNIMKA KOJA JE ZAPREPASTILA SVE: Google Earth snimio "nevidljivi" stealth bombarder B-2, pogledajte gdje je letio…

Dvije milijarde dolara vrijednu letjelicu opazio je korisnik Reddita.

  • Svijet

  • 27. Dec. 2021  27. Dec. 2021

  • 0

„Duh“ je prigodno ime za letjelicu koja je osmišljena da bude skoro nevidljiva, ali čak ni najbolja tehnologija B-2 bombardera očigledno ne može da se sakrije od očiju Googleovih satelita, objavio je Military Times.

Stelt bombarder B-2 snimljen je na servisu Google Earth kako prelijeće preko jedne farme u Missouriju.

Dvije milijarde dolara vrijednu letjelicu opazio je korisnik Reddita, koji je to podijelio na društvenoj mreži, a njegov post privukao je veliku pažnju, lajkan je 110.000 puta, a ispod njega ostavljeno je više od 3.000 komentara.

Na snimku se vidi B-2 bombarder koji prelijeće ruralni predio zapadno od Kanzas Citija, što nije preterano čudno s obzirom na to da se na oko 30 kilometara južnije nalazi avionska baza „Whiteman“.

„Djeluje prilično smiješno. Imate nevidljivi bombarder koji prelijeće kuću farmera i njegovo polje kao neki avion za zaprašivanje“, prokomentirao je korisnik koji je otkrio „duha“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...