PODRŠKA SAVEZNICIMA NATO: Ovo su američki bombarderi u niskom letu iznad Dubrovnika (FOTO/VIDEO)

Bombarderi B-52 kralježnica su američkih zračnih snaga više od 60 godina, stoji na njihovim službenim stranicama.

  • Regija

  • 22. Avg. 2022  22. Avg. 2022

  • 0

Dva američka bombardera B-52 danas su preletjela iznad Dubrovnika. Avioni su bili stacionirani u bazi Fairfordu u Ujedinjenom Kraljevstvu te su izveli niske prelete na jugoistoku Europe, javlja Dubrovački dnevnik.

Američko veleposlanstvo je izvijestilo kako je svrha ove operacije pokazati američku predanost sigurnosti NATO-ovih saveznika lociranih na jugoistoku Evope. Najava je bila kako će bombarderi preletjeti tvrđavu Lovrjenac, no oni su ipak prošli iza grada. Prije Dubrovnika, preletjeli su zgradu vlade u Skoplju i Skenderbegov trg u Tirani.

Bombarderi B-52 kralježnica su američkih zračnih snaga više od 60 godina, stoji na njihovim službenim stranicama.

Dugi su 48.5 metara, raspon krila je 56.4 metra, teže oko 83 tone i koštaju oko 84 milijuna dolara. Mogu letjeti na visini do 15 tisuća metara, a posada im je peteročlana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...