GRADONAČELNIK ZAGREBA PONUDIO POMOĆ U SANIRANJU ŠTETE: "Razgovarao sam s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem i..."

“Razgovarao sam s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem i načelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem i prenio suosjećanje Zagreba zbog potresa koji je pogodio Mostar, Stolac i širu okolicu BiH, Republike Hrvatske Crne Gore”, napisao je Tomašević na Twitteru.

  • Regija

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 0

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je u subotu na Twitteru da je, nakon noćašnjeg zemljotresa u Bosni i Hercegovini, razgovarao s tamošnjim kolegama te izrazio sućut i ponudio humanitarnu i drugu pomoć koju je i Zagreb nakon potresa dobio od mnogih gradova.

“Razgovarao sam s mostarskim gradonačelnikom Mariom Kordićem i načelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem i prenio suosjećanje Zagreba zbog potresa koji je pogodio Mostar, Stolac i širu okolicu BiH, Republike Hrvatske, Crne Gore”, napisao je Tomašević na Twitteru.

Snažan zemljotres, koji je sinoć u 23:07 sati pogodio Bosnu i Hercegovinu, pričinio je materijalne štete, ali odnio i jedan ljudski život.

Riječ je o djevojci koja je stradala u Stocu nakon što se na porodičnu kuću obrušila ogromna stijena.

Stolac je inače pored Ljubinja bio također epicentar zemljotresa. U oba ova mjesta su zabilježene materijalne štete na objektima, a prema posljednjim informacijama u Ljubinju nema povrijeđenih, dok u Stocu, osim smrtnog slučaja, ima i građana koji su zadobili lakše tjelesne povrede.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...