"MORA DA NEŠTO DOBRO RADIM": Boris Tadić napade Vučića, Brnabić, Vulina i Đilasa vidi kao kompliment

Tadić je pomenute političare pozvao na TV duel kako bi raspravili sve nedoumice, umjesto jednostranih reakcija za medije.

  • Regija

  • 25. Jul. 2022  25. Jul. 2022

  • 1

„Činjenica da su me u isto vrijeme napali Vučić, Brnabić, Vulin i Đilas ne govori samo o njihovom sinhronizovanom političkom djelovanju, na šta sve vrijeme upozoravam, već to vidim i kao kompliment. Mora da nešto dobro radim, čim izazivam negativne reakcije takvih političkih aktera“, rekao je Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke odgovarajući na reakcije, kako iz vlasti, tako i iz opozicije, na njegov intervju za list Danas, uz prijedlog da sve nesporazume riješe u TV duelu umjesto „prepucavanjem preko jednostranih izjava u medijima“.

Intervju Borisa Tadića za list Danas, izazvao je reakcije kako predstavnika vlasti – ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i premijerke Srbije Ane Brnabić – zbog Tadićevih komentara o odnosima Srbije i Hrvatske, tako i predstavnika opozicije – lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, oko odlaska na razgovore sa SNS. 

„Međutim, za razliku od njih, nemam nikakav problem da na svaki napad odgovorim argumentima i nisu mi potrebni nikakvi sporazumi o nenapadanju i druga prenemaganja, koja su služila samo onima koji imaju za šta da budu napadnuti. Posebno je apsurdno što se na takve sporazume u opoziciji pozivaju tek kada dobiju odgovor na napad, koji upravo takvi prvi upute”, naveo je.
Tadić je pomenute političare pozvao na TV duel kako bi raspravili sve nedoumice, umjesto jednostranih reakcija za medije.

”Nemam nikakav problem da odgovorim na svaki napad i spreman sam uvijek na TV duel sa svima njima, a ne na ovakav način da se prepucavaju preko jednostranih izjava u medijima. Spreman sam prije svega zbog toga što smatram da samo konačno istina o političkom delovanju svih političkih aktera, uključujući i mene, može pokrenuti stvarne promjene u Srbiji. A od te promjene zavisi kvalitet života svih građana ove zemlje i očuvanje svih naših nacionalnih interesa“, naglasio je Tadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...