SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA ISPITUJE MISTERIOZNU BOLEST U ARGENTINI: Evo u kakvom stanju budu pluća oboljelih...

Odbačena je mogućnost koronavirusa.

  • Zdravlje

  • 03. Sep. 2022  03. Sep. 2022

  • 0

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prati nekoliko slučajeva upale pluća nepoznatog uzroka u Argentini, gdje su do sada registrovana tri smrtna slučaja, prenosi Sky News.

Iz regionalne kancelarije WHO-a navode da se deset slučajeva dovodi u vezu sa privatnom klinikom u gradu San Miguel de Tukuman na sjeverozapadu Argentine.

U saopćenju se naglašava da su negativni rezultati na respiratorne viruse i druge viralne, bakterijske i gljivične agense. Vlasti odbacuju mogućnost COVID-a 19. Biološki uzorci poslati su na dodatna testiranja u Nacionalnu laboratorijsku administraciju i Zdravstveni institut.

Stručnjak za zarazne plućne bolesti sa Univerziteta u Minesoti Michael Osterholm rekao je da bi uzrok moglo biti nešto što su pacijenti udahnuli, pošto su pluća oboljelih u velikoj mjeri obuhvaćena upalom. On je prvo sumnjao na legionarsku bolest koju uzrokuje udisanje kapljica vode sa bakterijom legionela, ali su rezultati testiranja odbacili i tu mogućnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...