VJEROVALI ILI NE: Pješački prelaz u jednom naselju u Kragujevcu vodi pravo u drvo, i znak koji spriječava... (FOTO)

Novi pješački prelaz, svježe ofarban, vodi pravo u drvo. Ali, ovo nije jedina stvar koja je skrenula jutros pažnju žiteljima kragujevačkog naselja Vašarište, a neke i egzistencijalno ugrozila.

  • Šareni svijet

  • 10. Nov. 2022  10. Nov. 2022

  • 0

Novi pješački prelaz „nacrtan” je u Ulici kralja Milana četvrtog (nekada 17. udarne divizije) u naselju Vašarište tik do autoelektričarske radnje, i valjalo ga je obilježiti propisnim znakom, međutim, njegovo postavljanje direktno bi zatvorilo i onemogućilo ulazak vozilima u radnju Nenada Vuksanovića.

Zbog toga on danas nije dozvolio postavljanje znaka radnicima na novom pješačkom prelazu.

Nenad Vuksanović (56) već više od 15 godina drži autolektričarsku radnju u Ulici kralja Milana četvrtog broj 20.

"Već odavno imam probleme kako zbog Poštanske štedionice, koja je u blizini, kao i zbog apoteke koja je do nedavno bila, takođe, pored moje radnje. U toku dana više desetina vozila se parkira ispred nje „na samo 10 minuta” i tako ostajem bez mušterija, ističe Vuksanović, dodajući da je on jedan od rijetkih klasičnih autoelektričara koji se ne bavi kompjuterskom dijagnostikom već „brzinskim poslovima”.

Pešački prelaz koji vodi u drvo, znak koji sprečava ulaz u radnju: Nova saobraćajna signalizacija u kragujevačkom Vašarištu 2Nenad Vuksanović zamolio nadležne da „spuste” znak samo dva metra niže Foto: Z. S. M.

"Radim poslove za koje je nekada potrebno 10 – 15 minuta, poput zamjene sijalica i slično. I, sad kada mušterija vidi da treba da sačeka pola sata za posao od 10, dok se ne isparkira onaj koji je u Poštanskoj štedionici, ona se pokupi i ode, pojašnjava on.

Postavljanjem znaka za pješački prelaz ulaz vozilima u njegovu radionicu bi bio potpuno nemoguć.

"Pitao sam radnike koji su htjeli da ga postave na ulazu ko je to odlučio i dobio odgovor da je to „plan iz Beograda”. Pa, zar niko iz Kragujevca ne može da izađe na teren i vidi na licu mjesta da li tako postavljena saobraćajna signalizacija nekome „zatvara” ulazak u radnju, kuću ili dvorište", logično pita on.

Vukasnović je zamolio radnike iz JKP Šumadija da znak postave samo dva metra niže, kako bi njegove mušterije mogle da stižu do njega, ali su oni to odbili.

"Po meni je i logičnije da znak koji obavještava o pješačkom prelazu bude dva-tri metra ispred njega nego pored njega", smatra on.

On je sjeo na zemlju na mjestu gdje je znak trebao da bude postavljen, a radnici koji su ga postavljali obavijestili su ga da će pozvati Komunalnu policiju „koja će da pozove interventnu”. Vukasnović je pozvao medije i oni su, po njegovim riječima, „momentalno nestali”.

"Gradska uprava za komunalne poslove nam daje naloge za obilježavanje saobraćajne signalizacije. Mi ne pravimo projekte niti naloge sprovodimo samostalno već isključivo radimo po njihovim odlukama", kaže za Danas Marko Vujnović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija” Kragujevac, pod čijom je ingerencijom Služba za signalizaciju Odsjeka niskogradnje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...