NEVJEROVATNE SCENE U „ĆIRILICI“: Marićev „stručnjak“ lamentirao o Aliji Izetbegoviću i Gojku Šušku, Bošnjacima i islamu, evo šta je rekao o ugroženim Srbima…

"Srbija je, pored Mađarske, jedina, donekle slobodna i suverena zemlja u Evropi", kazao je Šarić.

  • Regija

  • 22. Nov. 2022  

  • 7

U emisiji “Ćirilica” kontroverznog urednika i voditelja Milomira Marića, gostovao je historičar i teolog Goran Šarić, i u nekoliko minuta ispalio gomilu neistina, na kojima bi mu pozavidjeli i okorjeli Marićevi teoretičari i kvazistručnjaci.

-Njemačka nije bila zadovoljna u kom smjeru Tuđman vodi Hrvatsku, a posebno ni Njemačka ni Zapad nisu odobravali bošnjačko-hrvatski sukob, jer su smatrali da je to pogubno i da je Hrvatska na neki način taj sukob inicirala.  

Iako saznajemo da se i Alija Izetbegović spremao za taj sukob, čini se da je Hrvatska ispalila prvi metak. Koliko god da je Tuđman imao poštovanje prema Miloševiću, imao je prezir prema Izetbegoviću. Hrvatsko-bošnjački sukob bio je signal za Njemačku da pokuša da izvrši državni udar. Tuđman je tada imao plebiscitarnu podršku. Amerika preuzima Hrvatsku. Šušak postaje najjači čovjek. Američki generali u penziji planiraju čitavu “Oluju” i da NATO avioni gađaju radare, sisteme i veze i praktično gase svjetlo u Krajini. Tada počinje “Oluja”, kazao je on te nastavio s nevjerovatnim teorijama:

-Osamdesetih godina vidjelo se da je Kosovo gorući problem tadašnje Jugoslavije jer mnogi koji su kasnije bili generali hrvatski i ministri, su tada gušili pobunu, jer su procijenili da je Kosovo prevelik problem, posebno što se tada znalo u obavještajnim krugovima da se sprema nered.

Sedamdesetih godina postojala je vojna vježba NATO-a “Tri ptice”, gdje Kosovo tada ne pripada Jugoslaviji. Možda je i Miloševiću ideja vodilja kada je ulazio u sve te sukobe 1990-ih godina bilo da taj sukob izmjesti. On je sve vrijeme u svojim govorima upozoravao Hrvate i Slovence da ako ne pomognu, imaće Kosovo u svojoj kući, a oni ne da ne pomažu, nego “pale vatru”, jer je to bio način obračuna. To su bili sukobi na nivou republičkih rukovodstava i raspad Jugoslavije počinje početkom 1980-ih godina kada Slovenija i druge republike počinju da buše savezni budžet, ispalio je hladnokrvo Šarić.

No, ni tu nije bio kraj.

-1389. godine Kosovo je bilo tačka prodora imperijalističkog islama u Evropu i danas je to isto, ne samo islama, već i prodora NATO pakta prema Rusiji.

Srbija je, pored Mađarske, jedina, donekle slobodna i suverena zemlja u Evropi. Hrvati, Bošnjaci i ostali mogu birati ili da podrže Srbiju u tom problemu ili da uđu u koaliciju protiv nje. Oni, nažalost, zadnjih 30, 40 godina, biraju da ratuju protiv Srbije, da služe kao pješadija NATO-a. Nešto slično što vidimo u Ukrajini od strane Ukrajinaca protiv Rusije.

Hrvati su hiljadu godina bili pod stranim vladarima i nijednog nisu krivo pogledali, a 1914. godine su pucali na dva svoja bana koji su bili protivnici hrvatsko-srpske koalicije, kazao je Šarić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...