MUP RS IZDAO SAOPŠTENJE: Teško ubistvo mladića uznemirilo sve građane, pozivamo medije da se prisjete osnovnih principa novinarstva

Istovremeno, u želji za senzacionalizmom prekršeni su svi etički kodeksi novinarske branše - kazala je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović te pozivala sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost.

  • Vijesti

  • 03. Dec. 2022  03. Dec. 2022

  • 2

Krivično djelo, teško ubistvo, u kojem je smrtno stradao mladić A.B. iz Banje Luke tragični je događaj koji je uznemirio sve građane u Republici Srpskoj, navodi se u saopćenju MUP-a RS. 

Direktor policije RS Siniša Kostrešević pohvalio je policijske službenike Policijske uprave Banja Luka, koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka za manje od 24 sata pronašli i identifikovali počinioca obog teškog krivičnog djela.

- Nažalost, pojedini mediji su objavili snimak samog čina ubistva stradalog, ne samo objavili detalje istrage, već i dodatno uznemirili i zgrozili javnost. Niko iz Policijske uprave Banja Luka nije dao saglasnost ijednom mediju za objavu ovog snimka, što je u datom trenutku samo usložilo situaciju.

Istovremeno, u želji za senzacionalizmom prekršeni su svi etički kodeksi novinarske branše - rekla je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović te pozivala sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...