I SLUŽBENO - KRALJ JAMES(!): LeBron oborio rekord Karem-Abdul Jabbara, pogledajte kako je postao najbolji strijelac u povijesti NBA lige!

LeBron James je tokom karijere 4 puta osvajao šampionski prsten i isto toliko puta bio proglašen MVP-om NBA lige.

  • Sport

  • 08. Feb. 2023  

  • 0

LeBron James od noćas je u službeno Kralj košarke! On je oborio rekord Karem-Abdul Jabbara i sa 38.387 poena postao najefikasniji strijelac u povijesti NBA lige. Prije noćašnje utakmice njegovih "Los Angeles Lakersa" protiv "Oklahoma Thundera" James je za Jabbarom zaostajao 35 poena. No, 10,9 sekundi prije kraja treće četvrtine on je ubacio trojku kojom je prestigao jedan od najdugovječnijih rekorda u povijesti sporta. Jabbar je svoj posljednji poen ubacio u aprilu 1984., devet mjeseci prije nego što se LeBron rodio.

Sve je u noćašnjoj utakmici koju su "Lakersi" izgubili 130-133 bilo podređeno LeBronu Jamesu i njegovom  rekordu. U trenutku kada je nadmašio Jabbara utakmica je prekinuta, publika je bila u transu. Na parket su izašli članovi njegove familije, supruga, djeca, majka. Novom rekorderu je čestitao i slavni Karem-Abdul Jabbar koji je svom nasljedniku poklonio loptu.

LeBron je u slavljeničkom govoru rekao da nikada sebe nije doživljavao kao strijelca, nego kao košarkaša koji se podređuje timskoj igri. Zahvalio se svojoj familiji i svim igračima sa kojima je nastupa tokom svoje 20-godišnje karijere.

LeBron James je tokom karijere 4 puta osvajao šampionski prsten i isto toliko puta bio proglašen MVP-om NBA lige.

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...