MORAJU SPRATI MRLJU S MUNDOBASKETA: Amerikanci dovode dream-team na Olimpijske igre, predvođen LeBronom

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država najveće je razočaranje Mundobasketa. Iako bez najvećih zvijezda, bili su prvi favoriti za osvajanje titule, a na kraju su ostali bez medalje.

  • Sport

  • 11. Sep. 2023  

  • 0

LeBron James navodno već obavio razgovore sa vedetama NBA lige, a svi su izrazili spremnost da se pojave u nacionalnom dresu u Parizu.

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država najveće je razočaranje Mundobasketa. Iako bez najvećih zvijezda, bili su prvi favoriti za osvajanje titule, a na kraju su ostali bez medalje.

I to je Amerikance očigledno zaboljelo. Doduše, činjenica je da su samo trojica igrača sa All-stara NBA lige nastupala za reprezentaciju, a da ostali nisu imali nikakvog iskustva u nacionalnom timu.

I već su počele da kruže priče da će na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine biti sasvim drugačije. Čak da bi u Parizu mogao da nastupa američki dream-team.

LeBron James, dvostruki osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama i najbolji strijelac NBA lige svih vremena, prema tim izvorima, prilično je zainteresovan da naredno ljeto provede sa nacionalnim timom.

I ne samo to, LeBron je navodno već razgovarao sa Stephom Curryjem, Kevinom Durantom, Anthonyjem Davisom, Jaysonom Tatumom i Draymondom Greenom, a svi su oni spremni da mu budu saigrači u dream-teamu.

Interesovanje su pokazali i Devin Booker, Damian Lillard, Kyrie Irving. Sa svim pomenutim igračima, teško da bi neko mogao da naudi Amerikancima na Olimpijskim igrama u Parizu, i pored dešavanja na upravo završenom Mundobasketu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...