UŽAS NA NBA PARKETIMA: LeBron James isključen drugi put u karijeri, krvavi Stewart jedva spriječen da ne nastane haos, pogledajte video...

Incident se dogodio u trećoj četvrtini s 9:18 minuta do kraja, a Detroit je tada vodio 79:67.

  • Sport

  • 22. Nov. 2021  22. Nov. 2021

  • 0

Košarkaš LA Lakersa LeBron James isključen je u 121:116 pobjedi protiv Detroita nakon što je laktom udario i raskrvario igrača Pistonsa Isaiaha Stewarta u borbi za poziciju ispod koša.

Incident se dogodio u trećoj četvrtini s 9:18 minuta do kraja, a Detroit je tada vodio 79:67.

Prvo je dosuđen prekršaj Stewartu zbog naguravanja, ali nakon pregleda snimke LeBron James je isključen, a zbog burne reakcije nakon incidenta igrač Detroita je dobio dvije tehničke te je također morao put svlačionice.

Kako je glavni sudac Scott Foster rekao nakon utakmice, James je dobio isključenje zbog "nepotrebnog i pretjeranog kontakta iznad ramena", a Stewart zbog "nekoliko nesportskih reakcija tokom sukoba". Tehničku je dobio i Russell Westbrook jer je "potencirao sukob, a nije ga smirivao". 

Bilo je to drugo isključenje LeBron James u 19. godišnjoj karijeri.

Frank Vogel, trener Lakersa, rekao je da je Stewart inicirao kontakt, ali nije ništa prigovorio Jamesovom isključenju.

S druge strane, trener Pistonsa Dwane Casey razumio je burnu reakciju svojeg igrača.

"Imao je veliku posjekotinu iznad oka i bio je opravdano bijesan. Ne mislim da je James prljav igrač, ali sve je tako krenulo", rekao je Casey. Stewart je nekoliko puta pokušao dotrčati do Jamesa, no uspjeli su ga obuzdati suigrači i zaštitari.

James je utakmicu završio s deset koševa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...