"NEKI ŠERIFI...": Tonči Huljić o zabrani turbofolk koncerata u Puli i Osijeku

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je održavanje muzičkog projekta "Hiljadarka" u pulskoj sportskoj dvorani u sklopu kojega su trebali nastupiti Ana Bekuta, Zorana Mićanović, Duško Kuliš i Dragan Kojić Keba.

  • Estrada

  • 24. Feb. 2023  24. Feb. 2023

  • 0

Tonči Huljić jasno je dao do znanja što misli o zabrani koncerta narodnih pjevača u Puli i Osijeku. Splitski muzičar, tekstopisac i kompozitor svoj komentar o cijeloj situaciji dao je za srbijanske medije.

"Tolika glupost. To su neki šerifi, koji se tu nešto pitaju, krenuli sprovoditi. Prvo gradonačelnik Pule pa je od njega vidio i gradonačelnik Osijeka. Vidjela žaba gdje se konj potkiva pa i ona podigla nogu", rekao je Tonči za Telegraf.rs  pa ukazao i na jedan apsurd.

"Jučer je Milica Pavlović napravila sjajan koncert u Osijeku. Ništa oko čega bismo se trebali brinuti", izjavio je Huljić .

Podsjetimo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je održavanje muzičkog projekta "Hiljadarka" u pulskoj sportskoj dvorani u sklopu kojega su trebali nastupiti Ana BekutaZorana MićanovićDuško Kuliš i Dragan Kojić Keba.

Zoričić je za Dnevnik.hr objasnio kako se na taj potez odlučio zato što ne želi takvu vrstu muzike u pulskoj javnoj dvorani.

Nastupe pjevača zabranio je i gradonačelnik Osijeka u svojem gradu.

“Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Osijek je srednjoevropski grad koji ima naglašenu evropsku dimenziju, grad koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu, grad koji ima najveću kulturnu manifestaciju Istočne Hrvatske u vidu Osječkog ljeta kulture koja dokazuje kako kultura i umjetnost savršeno pristaju gradu na Dravi”, napisao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na svojem profilu na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...