NAKON ZDRAVSTVENIH PROBLEMA: Erdogan se danas pojavio na aeronautičkom sajmu u Istanbulu

Parlamentarni i predsjednički izbori 14. maja smatraju se najtežim ispitom za Erdoganovu 20-godišnju vladavinu

  • Svijet

  • 29. Apr. 2023  

  • 1

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji se od utorka navečer osjećao loše, danas se ponovo pojavio u javnosti u Istanbulu.

Kasno u utorak Erdogan je morao nakratko prekinuti televizijski intervju uživo nakon što je pretrpio ono što je kasnije opisao kao želučane tegobe. Šezdesetdevetogodišnji Erdogan kasnije se vratio kako bi dovršio intervju, u kojem je rekao da mu je intenzivna izborna kampanja izazvala neke "ozbiljne" želučane probleme.

Zbog crijevne viroze Erdogan je u srijedu odgodio predizborne govore u tri pokrajine centralne Anadolije, dvije sedmice pred predsjedničke izbore 14. maja.

Turski predsjednik se nakon četiri dana odsutnosti pojavio na aeronautičkom sajmu Teknofest u Istanbulu na kojem je turska vojna industrija izložila dronove i avione. Prema službenom programu, Erdogan će kasnije sudjelovati na izbornom skupu u Izmiru, na zapadnoj obali. U nedjelju u Ankari nastavlja svoju izbornu kampanju.

Parlamentarni i predsjednički izbori 14. maja smatraju se najtežim ispitom za Erdoganovu 20-godišnju vladavinu. Ujedinjeni opozicioni blok pokušava ga smijeniti u jeku ozbiljne privredne krize i rastućeg nezadovoljstva zbog miliona izbjeglica u zemlji.

Zajednički opozicioni kandidat za predsjednika Kemal Kilicdaroglu je u srijedu poželio Erdoganu brz oporavak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...