ERDOGAN, NAKON TEŠKOG PORAZA NA IZBORIMA: "Ovo za nas nije kraj, već zapravo prekretnica..."

“Nažalost, na ispitu lokalnih izbora nismo dobili rezultat koji smo željeli i kojem smo se nadali", kazao je on.

  • Evropa

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 1

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan nakon izbora obratio se građanima: "Volja nacije se očituje u glasačkoj kutiji, nacija govori svoj glas kroz glasačku kutiju i prenosi svoju poruku političarima kroz glasačku kutiju. Narod je koristio glasačku kutiju da prenese svoje poruke političari. Bez obzira na rezultate, pobjednik ovih izbora je naša demokracija, nacionalna volja." rekao je. "Pobijedio je onaj ko ojača snagu glasačke kutije" Ističući da je 31. mart bio prekretnica, Erdoğan je rekao: "31. mart za nas nije kraj, već zapravo prekretnica. Danas svi koji su glasali za AK Partiju i Narodni savez, zajedno s onima koji su iskoristili svoju demokratsku prava i ojačao snagu glasačke kutije, pobijedio."

“Nažalost, na ispitu lokalnih izbora nismo dobili rezultat koji smo željeli i kojem smo se nadali", kazao je on.

"Posjetio sam 52 različita grada u posljednja dva mjeseca, integrirao sam se sa svojim ljudima, zagrlio sam ih. Ovo je rezultat, ima dobrog u svemu što se događa. Ocijenit ćemo rezultate izbora za lokalnu upravu otvoreno - Srdačno u organima naše stranke, a samokritiku ćemo iznositi hrabro.

Istaknuvši kako su uvijek bili na strani demokracije i glasačke kutije, Erdoğan je rekao: "Danas djelujemo s istim osjećajem odgovornosti i ne priznajemo nikakvu moć iznad volje nacije." rekao je.

Podsjetimo, Edoganova AKP izgubila je izbore u svim većim gradovima u Turskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...