ERDOGAN PORUČUJE: "Turska će isušiti terorističku močvaru na sjeveru Sirije i Iraka"

Erdogan je na ceremoniji raspoređivanja 45.000 novih nastavnika kazao da je to najveća cifra u historiji Turske, kada se radi o raspoređivanju prosvjetnih radnika jednom odlukom.

  • Svijet

  • 08. Maj 2023  08. Maj 2023

  • 0

Turska će odlučno nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija kako unutar svojih granica, tako i u sjevernoj Siriji i Iraku, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv terorističkih organizacija i snaga koje stoje iza njih", poručio je turski predsjednik.

Erdogan je naglasio značaj potpunog rješavanja problema terorizma.

"Potpuno ćemo isušiti močvaru terora, koja se približila kraju unutar naših granica, i u sjevernom Iraku i Siriji", rekao je Erdogan na ceremoniji imenovanja 45.000 nastavnika u Istanbulu.

Erdogan je na ceremoniji raspoređivanja 45.000 novih nastavnika kazao da je to najveća cifra u historiji Turske, kada se radi o raspoređivanju prosvjetnih radnika jednom odlukom, prenosi Anadolija.

Pola angažiranih nastavnika, kako je rekao turski predsjednik, ide u zemljotresom pogođena područja.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a odgovorni su za smrt najmanje 40.000 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...