VELIKA ZAPLJENA KOKAINA NA PUTU KA EVROPI: Policija se šokirala kada je vidjela šta piše na paketima

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa sa nacističkim simbolom, na čijem vrhu je pisalo "Hitler"

  • Svijet

  • 26. Maj 2023  

  • 0

Peruanska policija za borbu protiv droge objavila je u četvrtak da je zaplijenila 58 kilograma kokaina, spremnog za slanje u Belgiju iz luke na sjeveru zemlje i pakiranog u pakete na kojima je bila nacistička zastava.

Kokain je bio raspoređen u pedesetak paketa, na čijem vrhu je pisalo "Hitler".

Teret je otkriven u kontejneru na brodu liberijske zastave u lučkom terminalu u Paiti, gradiću blizu granice s Ekvadorom. Nema izvještaja o hapšenjima, prenosi Hina.
 
Ovo je prvi put da je policija za borbu protiv droge objavila da je zaplijenila pošiljku kokaina sa simbolima nacističke Njemačke (1933.-1945.).

Peru je među tri najveće zemlje u svijetu koje proizvode kokain, uz Boliviju i Kolumbiju, a vlasti procjenjuju njegovu proizvodnju na 400 tona godišnje.

Oko 22 tone kokaina zaplijenjeno je 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...