RUSKI MEDIJI O PROTESTIMA U BEOGRADU: „Demonstracije u Srbiji prerastaju u političke, poruka predsjedniku Vučiću..."

Ambasador SAD-a u Srbiji Christopher Hill je kasnije kazao da SAD žele da pomognu zemlji da se okrene ka Zapadu, zaključuje se u izvještaju ovog ruskog medija.

  • Regija

  • 10. Jun. 2023  

  • 0

Učesnici sinoćnjeg šestog protesta ‘Srbija protiv nasilja’ tražili su ostavke ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića i šefa Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, piše ruski list Красная Весна pozivajući se na pisanje Danasa.

Protest, kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi, održan je u blizini zgrade parlamenta. Protestne akcije počele su u maju nakon tragedije u školi u centru Beograda.

Ovaj ruski medij piše da je opozicija organizator skupova te da traže zatvaranje nekih medija, uglavnom provladinih. Protestima je kružio slogan „Vučiću, odlazi!“.

Ranije je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko upozorio na namjere opozicije da izvrši “majdanski puč” u Srbiji. Ambasador SAD-a u Srbiji Christopher Hill je kasnije kazao da SAD žele da pomognu zemlji da se okrene ka Zapadu, zaključuje se u izvještaju ovog ruskog medija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...