EUROZASTUPNIK FRED MATIĆ: "Ako Srbija uđe s Vučićem, Brnabić, Dačićem i Vulinom u EU, to bi bila sprdačina"

Osvrnuo se i na nadolazeće izbore u Hrvatskoj, navodeći da ako građani i dalje žele da ih se krade, neka glasaju za HDZ.

  • Regija

  • 27. Jun. 2023  

  • 2

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić govorio je za N1 o 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

Iz HDZ-a navode da su se iskoristile dostupne prilike u tom razdoblju. “‘Ko o čemu… Napravilo se dosta, ali da se propustilo puno prilika, da… Zadnje je ovo oko obnove nakon potresa, a svaki dan možemo čitati i o problemima u poljoprivredi. To su ti neki promašaji”, kazao je Matić i dodao da se uvijek može više i bolje.

“Na začelju smo ljestvice od 27 zemalja, pri samom smo dnu”, dodaje Matić i naglašava da treba biti bolji.

Govorio je o mogućem proširenju EU i očekuje li ulazak Srbije u zajednicu s aktualnim predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu.

“Mislim da ne, Srbija s Vučićem, Brnabić, Dačićem i Vulinom, to bi bila sprdačina. Kad bi u ovom sastavu ušli u EU mogli bi očekivati isto ono što se dogodilo nakon Prvog i Drugog svjetskog rata, odnosno remetilački faktor, vjerujem da bi raspršili EU u roku od dvije-tri godine”, rekao je Matić. 

“Plenković je ljubimac ovdje lokalnih političara ili vrha političkih institucija u EU”, kazao je, dodajući da oni ne znaju sve i da je tamo teško prevesti na engleski dvostruke konotacije. Kao primjer navodi da je hrvatska Vlada jedina pobijedila covid i dodaje da su to priče koje ne vrijede vani.

Osvrnuo se i na nadolazeće izbore u Hrvatskoj, navodeći da ako građani i dalje žele da ih se krade, neka glasaju za HDZ. “HDZ vas toliko krade da ćete se jedno jutro probuditi bez gebisa, niti u ustima niti u čašu.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...