ZASTUPNIK SDP-a DAMIR MAŠIĆ: "O tzv. 'rješavanju pitanja međunarodnih sudija' može se samo sanjati"

On je kazao da se u trenutku svakodnevnih napada iz RS-a o tome može samo sanjati.

  • Mini market

  • 28. Jun. 2023  

  • 1

Zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije BiH Damir Mašić reagovao je na saopćenje HNS-a u kojem su istakli da se zalažu za "rješavanje pitanja međunarodnih sudaca".

On je kazao da se u trenutku svakodnevnih napada iz RS-a o tome može samo sanjati.

"U trenutnoj političkoj situaciji, gdje se pogotovo iz RS-a svakodnevno atakuje na državu Bosnu i Hercegovinu, o tzv 'rješavanju pitanja međunarodnih sudija' može se samo sanjati. Da budem potpuno precizan. To ne dolazi u obzir", rekao je Mašić.

Podsjećamo, iz HNS-a su istakli da se zalažu za hitno ispunjavanje svih 14 ključnih prioriteta koji podrazumijevaju reformu izbornog zakonodanstva i Ustavnog suda BiH.

"Uključujući rješavanje pitanja međunarodnih sudaca i provođenje svih njegovih odluka", saopćili su iz HNS-a pozvavši na hitno imenovanje nedostajućih sudaca u Ustavnom sudu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...