„IDI NEGDE, NESREĆO, IDI U MOSKVU...": Društvene mreže gore nakon sramnog istupa Milorada Dodika, redaju se komentari iz Srbije…

Uslijedile su brojne reakcije, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2023  14. Jul. 2023

  • 2

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon posljednjeg istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Naime, Dodik je na Twitteru komentirao komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici, te spomenuo i sramne istupe sarajevskih studentica koje su veličale lik i djelo ratnog zločinca Ratka Mladića.

-Svjedoci smo ovih dana orgijanja ratnim muslimanskim zastavama s kojim su došli u Republiku Srpsku, čije institucije su uradile sve da te provokacije prođu bez incidenata.

U isto vrijeme u Sarajevu se pokazuje javna netrpeljivost prema dvije djevojke koje su izrazile svoj stav, što pokazuje da taj grad nije multietičan, već se samo tako lažno prikazuje.

Studentkinje koje su izložene javnom progonu, ukoliko žele, mogu studiranje da nastave na nekom od fakulteta u Republici Srpskoj, i pomoći ću da im se to omogući, poručio je Dodik.

Uslijedile su brojne reakcije, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, jučer je organiziran protest nakon sramotnih istupa dvije studentice koje su veličale Ratka Mladića na dan kada je obilježavana godišnjica genocida u Srebrenici.

Studenti Fakulteta za kriminilastiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu okupili su se u Kampusu ispred zgrade fakulteta, a zbog dešavanja sa dvije studentice ove viskoškolske ustanove koje su prekjučer veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Lejla Volodor je poručila da prije svega podrži svoje kolege, da se bore protiv nacionalizma, "da pokažu ljudima da nam Srebrenica znači... "

"Došli smo zbog toga da budu sankcionisane i borićemo se do kraja, kazala je Voloder u emotivnom obraćanju medijima i kroz sutze. Ona je također kazala da ovo nije prvi put tim studenticama da rade takvo nešto. Slično je bilo prošle godine, ali prešli smo preko toga. Međutim opet se desilo isto... Na dan obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici dobili smo te gnusne uvrede..."

Studenti su u najavi okupljanja istakli da žele pokazati svoj stav po pitanju sramnih istupa svojih kolegica i zatražiti sankcije za njih.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...