"SB" U KAMPUSU UNSA: Potresno obraćanje na protestu studenata zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića - "Slično su uradile prošle godine, a sada opet..." (FOTO)

Protest je organizovan nakon sramotnih istupa dvije studentice koje su veličale Ratka Mladića na dan kada je obilježavana godišnjica genocida u Srebrenici.

  • Društvo

  • 13. Jul. 2023  13. Jul. 2023

  • 8

Studenti Fakulteta za kriminilastiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu okupili su se u Kampusu ispred zgrade fakulteta, a zbog dešavanja sa dvije studentice ove viskoškolske ustanove koje su prekjučer veličale osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Lejla Volodor je poručila da prije svega podrži svoje kolege, da se bore protiv nacionalizma, "da pokažu ljudima da nam Srebrenica znači... "

"Došli smo zbog toga da budu sankcionisane i borićemo se do kraja, kazala je Voloder u emotivnom obraćanju medijima i kroz sutze. Ona je također kazala da ovo nije prvi put tim studenticama da rade takvo nešto. Slično je bilo prošle godine, ali prešli smo preko toga. Međutim opet se desilo isto... Na dan obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici dobili smo te gnusne uvrede..."

Studenti su u najavi okupljanja istakli da žele pokazati svoj stav po pitanju sramnih istupa svojih kolegica i zatražiti sankcije za njih.


"Nažalost, svi smo svjedoci posljednjih dešavanja gdje su naše kolegice sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija objavljivale nedopustiv sadržaj, na dan žalosti u FBiH, te time upućivale provokacije, čime su izazvale bijes ustanove fakulteta, a time i nas studenata".

Studenti Fakulteta za kriminilastiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA su u najavi okupljanja pozvali kolege sa svog ali i drugih fakulteta UNSA da im se pridruže i da zajedno pokažu stav po pitanju dešavanja, te da zatražimo sankcije za kolegice, navodi se u pozivu na okupljanje.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...