MUK U DODIKOVIM MEDIJIMA: Ni slova o debaklu i odgovoru Željki Cvijanović iz Ujedinjenih nacija…

„Slobodna Bosna“ donosi naslovnice RTRS-a, ATV-a i Glasa Srpske, koji su vijest o pismu Cvijanovićke Ujedinjenim narodima nedavno imali na naslovnicama.

  • Mini market

  • 20. Jul. 2023  

  • 0

Nakon odgovora generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa članici Predsjedništva BiH Željki Cvijanović sasvim je jasno da je Dodikov režim doživio novi debakl proglasivši Christiana Schmidta nelegalnim i nelegitimnim visokoim predstavnikom.

Zanimljivo je i kako u medijima pod kontrolom Milorada Dodika jutros nema ni slova o odgovoru Željki Cvijanović.

„Slobodna Bosna“ donosi naslovnice RTRS-a, ATV-a i Glasa Srpske, koji su vijest o pismu Cvijanovićke Ujedinjenim narodima nedavno imali na naslovnicama.

Generelni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guterres poslao je odgovor Misiji BiH pri svjetskoj organizaciji preko koje je 11. jula u njegov ured proslijeđeno pismo Željke Cvijanović, tadašnje predsjedavajuće Predsjedništvom BiH, u kojem je ona zatražila od Guterresa da se dostave dokumenti, odnosno odluka Vijeća sigurnosti o imenovanju Christiana Schmidta na mjesto Visokog međunarodnog predstavnika.

U njegovom odgovoru se navodi:

„U vezi implementacije civilnog dijela Mirovnog sporazuma u BiH želim vas podsjetiti da Ujedinjeni narodi nisu potpisnici Daytonskog mirovnog sporazuma niti su članovi PIC-a (Vijeća za implementaciju mira), jedinog relevantnog tijela za imenovanje Visokog međunarodnog predstavnika za BiH. Dokumenti Vijeća sigurnosti su javnosti na raspolaganju u službenom dokumentacijskom sistemu UN-a na adresi https://documents.un.org

Sekretarijat Ujedinjenih naroda ostaje posvećen potpori Bosni i Hercegovini na njenom putu ka održivom  miru i razvoju. Nadamo se da ćemo i ubuduće nastaviti suradnju sa svim elementima u državi koji vode tom cilju“, napisao je generalni sekretar UN-a, Antonio Guterres.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ rano jutros je izvijestila o odgovoru iz UN-a članici Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

Više o političkom debaklu Dodikovog režima pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...