"TOLIKO SAM USHIĆENA": Nakon dugo vremena Hanka Paldum će imati veliki koncert u Sarajevu

"Želim da to veče uputim svima neki stih, unesem radost u ljudska srca..."

  • Estrada

  • 21. Jul. 2023  

  • 0

U sklopu ovogodišnjeg, 27. po redu festivala Baščaršijske noći, svoj će veliki koncert 30. jula na Centralnoj pozornici kod Vijećnice održati Hanka Paldum!

Vijest da će Hanka nakon punih 13 godina napokon ponovo održati svoj koncert u Sarajevu izazvala je pravu euforiju među fanovima i poklonicima dive sevdaha.

"Direktor Bosanskog kulturnog centra Sarajevo Jasmin Duraković nazvao me prije mjesec dana i dao mi prijedlog da za svečano zatvaranje ovogodišnjeg festivala Baščaršijske noći upriliči moj gala koncert. Naravno da mi je to velika čast i zahvalna sam na poštovanju i povjerenju koje su mi ukazali organizatori jedne takve tradicionalne kulturne manifestacije, koja je od velikog značaja za moj grad Sarajevo! Organizaciji koncerta pridružio se i Nedžad Tucaković, sa svojom produkcijom NewEvent, a posebno mi je drago da ću pjevati u pratnji velikog orkestra Muzičke produkcije BHRT-a,  kojem će se pridružiti moji muzičari Samir Hodžić na harmonici i Almir Hukelić Aka na gitari", najavila je Hanka, naglasivši da probe za ovaj zahtjevan koncert već uvelike traju i da publika može očekivati spektakl.

Jedna od najvećih pjevačkih zvijezda Bosne i Hercegovine i najeminentnijih interpretatorki bosanske sevdalinke, Hanka Paldum, na predstojećem koncertu će izvoditi sve svoje najveće hitove kao što su pjesme „Crne kose“, „Voljela sam voljela“, „Ja te pjesmom zovem“, „Ali pamtim još“, „Zelene oči“, „Ja te volim“, „Avlije, avlije“, ali i mnogobrojne bisere iz riznice sevdaha, štoviše, one najzahtjevnije, koje Hanka najradije izvodi.

"Pripremajući se za ovaj koncert toliko sam ushićena, da bih poletjela iznad Sarajeva, kako bih svome gradu i svim ljudima uzvratila još više  ljubavi od one  koju svakodnevno crpim od njih sve ove  godine. Želim da to veče uputim svima neki stih, unesem radost u ljudska srca  i vratim nas u vrijeme,  kada su nastajale sve moje najpoznatije pjesme koje su ostale u narodu, kao bezvremenske", emotivno naglašava Hanka, a doznaje se da za ovu posebnu koncertnu veče sprema i goste iznenađenja.

Hankina vjerna sarajevska publika na ovaj je koncert morala čekati punih 13 godina, jer je svoj posljednji koncert u Sarajevu Hanka održala upravo u sklopu Baščaršijskih noći davne 2010. godine, prenosi Hayat.

Inače, festival Baščaršijske noći održava se u organizaciji JU Bosanski kulturni centar, Kantona Sarajevo, a festival tradicionalno traje mjesec dana. Koncert Hanke Paldum kojim se zatvara ovogodišnji festival započet će u 21 sat, koncert je besplatan za sve posjetitelje i očekuje se da će na koncert pohrliti ne samo Sarajlije, već  i brojni fanovi Hanke Paldum iz svih krajeva BH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...