SVE ŠTO PROIZVEDU IZVOZE: Industrijski div izgradio novi pogon u bh. gradu...

Sarađuju i rade za velike evropske dobavljače automobila kao što su BMW, Audi, VW, Daimler – Mercedes, Škoda Auto, Ineos, Land Rover.

  • Ekonomija

  • 22. Jul. 2023  

  • 0

Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić, danas je posjetio firmu Jifeng Automotive Interior BH iz Žepča i razgovarao sa menadžmentom i zaposlenicima.

"Najbolje je kada se spoje mladost, znanje i posvećenost nekom poslu. Upravo to sam primijetio kod mojih današnjih domaćina. Kompanija ‘Jifeng Automotive Interior BH’ d.o.o Žepče je jedan od najboljih primjera novije uspješne strane investicije u Bosni i Hercegovini. Potrudit ćemo se svi zajedno da ih bude što više. Puno uspjeha u daljem radu", kazao je ministar Šibonjić.

‘Jifeng Automotive Interior BH’ je osnovan u maju 2018. godine i u vlasništvu je Jifeng Automotive Interior GmbH Njemačka. Nakon osnivanja JAI GmbH Njemačka i početka proizvodnje konzola (nasloni za glavu i ruke) za interijere automobila na evropskom tržištu u Češkoj, javila se potreba za dobavljačem presvlaka za ove proizvode.

Tako je nastala ideja za proizvodnju presvlaka unutar grupe, pa je osnovana kompanija u BiH. Tako da od 2018 JAI BH se bavi proizvodnjom presvlaka za autodijelove, navlaka za glavu i naslona za ruke.

Sarađuju i rade za velike evropske dobavljače automobila kao što su BMW, Audi, VW, Daimler – Mercedes, Škoda Auto, Ineos, Land Rover.

"Uspješno smo proveli preko 20 projekata, zaposlili više od 500 radnika, uspostavili nakon šivenja procese krojenja, montaže kompletnih gotovih proizvoda, brizganja pjene za Uzglavnike, otvorili odjel razvoja kompletnih proizvida, otvorena je druga lokacija u Zenici, koju ste posjetili. Trenuto radimo na 5.000 kvadrata, međutim ovdje nećemo stati, planovi za dalje širenje su već uveliko u toku i u roku pola godine ulazimo u novu halu od 3.500 kvadrata u Zenici.

Nominovani smo za dodatne projekte, a početak proizvodnje očekujemo sljedeće godine. Ono čime se ponosimo i što je naša glavna snaga su naši ljudi, mlada ekipa koja s puno energije i truda čini sve da ovaj brzi rast firme ide u pravom smijeru.

Ponosni smo što smo uspjeli da doprinesemo razvoju naše države, pogotovo naseg Ze-Do kantona, zapošljavanjem ljudi, razvojem novih do sada nepoznatih tehnologija, te podizanju izvoza, jer 100 posto proizvedenog ide u Evropu – navode iz ove kompanije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...