ZENIČKI PRIVREDNIK OTVORIO 50 RADNIH MJESTA: "Kad bismo radili kao Nijemci, imali bismo više od njih"

Prije godinu dana vlasnik firme Asmir Pašanbegović posjetio je Ministarstvo privrede i najavio investiciju u visini od milion KM.

  • Ekonomija

  • 24. Apr. 2024  

  • 0

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica. Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, PVC i ALU stolarije, staklenih fasada, a uskoro pokreću i proizvodnju montažnih kuća.

Prije godinu dana vlasnik firme Asmir Pašanbegović posjetio je Ministarstvo privrede i najavio investiciju u visini od milion KM. Ovih dana investicija je uspješno realizirana, a posao će dobiti novih 50 radnika, prenosi Biznisinfo.ba.

"Prije tačno godinu dana, razgovarali smo u Ministarstvu privrede o ovoj značajnoj investiciji, a danas smo se i sami mogli uvjeriti u njenu realizaciju. Tada sam rekao da je Mettalon Plast kompanija čiji su menadžeri naši mladi poduzetnici, i kao takvi su budućnost naše privrede. Ovo je dokaz da smo kao kanton stub razvoja privrede Bosne i Hercegovine. Posebno raduje da će uz nešto više od sadašnjih 20, novom investicijom biti kreirano 50 novih radnih mjesta. Čestitam investitoru na ovom velikom uspjehu a radnicima i menadžmentu želim sve najbolje u postizanju njihovih poslovnih ciljeva", rekao je Šibonjić.

Dodao je da u Zeničko-dobojskom kantonu imamo izvrsne ljude, a raspolažemo i obimnim prirodnim resursima.

"U Ministarstvu privrede smo pripremili niz mjera koje će unaprijediti poslovni ambijent, i zato smo na putu da u regionalnim okvirima budemo među najkonkurentnijim kada je riječ o investicijama i razvoju poduzetništva", kazao je tom prilikom ministar Šibonjić.

Vlasnik Asmir Pašanbegović, istakao je da kompanija, pored domaćeg tržišta izvozi svoje proizvode i na tržište Evropske unije, prije svega na tržišta Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

"Mettalon Plast d.o.o. Zenica uspješno sarađuje sa renomiranim brendovima iz oblasti metaloprerade i građevinarstva kao što su Schüco, Sigenia, Inoutic, Feal, GU, Würth i mnogi drugi. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa Vladom ZDK, proširujemo svoje kapacitete i želimo ulagati u BiH, a time uposliti nekoliko desetina novih radnika.  A što se tiče nas i svih naših radnika, kada bi mi radili kao što radimo u Njemačkoj po 12 ili više sati, imali bi više od njih", kazao je Pašanbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...