SPEKTAKULARNI TRANSFERI, UŽIVO: Teški dani za hrvatskog reprezentativca, ovakav udarac niko nije očekivao, Mbappe na korak od velikana…

Još jedan spektakularan transfer odrađen je u Turskoj.

  • Sport

  • 25. Jul. 2023  25. Jul. 2023

  • 0

Wilfried Zaha, zvijezda engleske Premier lige, potpisao je za Galatasaray. Turski klub besplatno je doveo napadača Obale Bjelokosti iz Crystal Palacea po isteku ugovora, a Zaha je potpisao vjernost na tri sezone. Zaha je praktički cijelu karijeru proveo u Crystal Palaceu, prvo kao posuđeni igrač iz Manchester Uniteda, a od 2015. kao "pravi" član londonskog kluba. U 458 nastupa broji 90 golova i 76 asistencija.

Za Antu Rebića nema više mjesta u Milanu, nije čak ni među 29 igrača koje je Stefano Pioli poveo na pripreme u SAD, a gdje će nekadašnji hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru još uvijek je neizvjesno. Milan ga želi prodati, a prema pisanju Sky Sporta, stigla je i prva konkretna ponuda, ali... Rebić se zahvalio klubu iz Saudijske Arabije i odbio ugovor prema kojem je, navodno, trebao zarađivati 10 miliona eura po sezoni. Hrvatski nogometaš prošle je sezone nastupio u 31 utakmici u svim natjecanjima i dao tri gola, a završnicu sezone propustio je zbog ozljede.

Pregovori predstavnika Al Hilala i Kyliana Mbappea još nisu počeli, tvrdi Fabrizio Romano. PSG je pristao na 300 miliona eura odštete, a hoće li Saudijci uspjeti slomiti francuskog napadača ugovorom vrijednim 200 miliona eura godišnje ostaje za vidjeti. Čelnici Al Hilala spremni su na sve da bi zaključili posao pa su u ponuđeni ugovor ugradili su klauzule po kojima Mbappe godišnje može zaraditi nevjerojatnih 700 miliona eura godišnje. Navodno su mu i ponudili mogućnost da odigra samo jednu sezonu za saudijski klub, a onda iduće ljeto prijeđe u Real.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...