VIŠKOVIĆ OGORČEN ZBOG NJEMAČKIH SANKCIJA: "Nastavak političkih pritisaka na Republiku Srpsku"

“Bez obzira na ovu odluku, nastojaćemo da u razumnom roku iznađemo drugi model finansiranja..."

  • Politika

  • 10. Avg. 2023  

  • 5

Odluka njemačke administracije da obustavi kreditne aranžmane u projektima u Republici Srpskoj, predstavlja nastavak političkih pritisaka na Republiku Srpsku s ciljem da, ekonomskom prisilom, odustanemo od borbe za naša prava, izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

On je precizirao da su još prije nekoliko godina sa njemačkom bankom КFV ugovoreni kreditni aražmani u vezi izgradnje vjetroparka „Hrgud“ kod Berkovića i obnove agregata u HE „Trebišnjica“, kao i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci. 

“Svi ovi projekti su u različitim, uglavnom pripremnim fazama realizacije, a najvećim dijelom, trebali su biti realizovani kreditnim sredstvima njemačke КFV banke. Žao nam je što što se njemačka vlada odlučila na ovakav korak, pogotovo što je svaki naš korak zapravo borba za dosljedno poštovanje i primjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma”, navedeno je u saopštenju predsjednika Vlade Republike Srpske.

Višković je istakao da će Vlada, bez obzira na odluku Njemačke, nastojati da u razumnom roku iznađe drugi model finansiranja kako bi realizovala projekte koji su od velikog značaja za Republiku Srpsku.

“Bez obzira na ovu odluku, nastojaćemo da u razumnom roku iznađemo drugi model finansiranja, kako bi realizovali sve ove projekte koji su od velikog značaja za građane i Republiku Srpsku, u cjelini”, naglasio je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...