A NEKADA SU ŽARILI I PALILI: Dvije političke stranke u Hrvatskoj pred gašenjem…

A NEKADA SU ŽARILI I PALILI: Dvije političke stranke u Hrvatskoj pred gašenjem…

  • Regija

  • 11. Sep. 2023  

  • 1

Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je zahtjeve za provebu skraćenog stečaja za Hrvatsku stranku prava (HSP) 1861 kojoj je na čelu Dobroslav Paraga i Neovisnih za Hrvatsku (NHR) kojima je predsjednica Bruna Esih zbog neizvršenih osnova za plaćanje od 2169 odnosno 1258 eura.

Zahtjev za provedbu skraćenog stečaja HSP-a 1861. podnijela je Financijska agencija (Fina) pozivajući se na dug od nešto više od 2.100 eura do 15. augusta te evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Prema podacima koje je Fini dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, HSP 1861 nema zaposlenih, a ima otvorene račune i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci , a Fina navodi i kako ''raspolaže o drugima podacima'' te izvanparlamentarne hrvatske stranke. 

Fina je sudu dostavila podatke MUP-a i prema kojima HSP 1861 ima i dva osobna automobila – Mazdu 929 iz 1988. te BMW 316 iz 1978. stečene 1995. i odjavljene 1996. odnosno 1998. Kao vrijednost tih automobila navedeno je 0 kuna.

Neovisni za Hrvatsku osnovana 2017.

S druge strane, u prijedlogu za provedbu skraćenog stečaja Neovisnih za Hrvatsku, Fina navodi kako je ta stranka krajem juna imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana od 1258 eura te da, kao i slučaju HSP-a 1861., Fina raspolaže i drugim podacima o imovini tog dužnika.

HSP 1861. je u Registar političkih stranaka upisan u julu 1995,. sjedište stranke je u zagrebačkoj Remetinečkoj cesti, a predsjednik i zastupnik joj je Dobroslav Paraga. Kao kuriozitet, u ustrojstvenim oblicima te stranke navodi se čak  još 122 aktivna ogranka, podružnica i županijskih vijeća.

Neovisni za Hrvatsku (NHR), stranka je upisana u registar u junu 2017. sa sjedištem u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. Predsjednica i zastupnica te stranke je Bruna Esih, a navodi se kako ima aktivnih čak 126 ogranaka, podružnica i županijskih organizacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...