GENIJALNO RJEŠENJE: Otkriven jednostavan i brz način da se trenutno riješite zadaha po bijelom luku…

Naglasila je sposobnost proteina da vežu okuse, što potencijalno dovodi do pozitivnog ishoda u ovom slučaju.

  • Zdravlje

  • 27. Sep. 2023  

  • 0

Konzumiranje prirodnog jogurta može pomoći u borbi protiv dugotrajnog mirisa bijelog luka u dahu, tvrde znanstvenici. Proteini u jogurtu od punomasnog mlijeka učinkovito neutraliziraju spojeve na bazi sumpora odgovorne za neugodan zadah.

Studija američkog Državnog univerziteta Ohio pokazala je da je jogurt vrlo učinkovit jer smanjuje mirise bijelog luka za 99 posto. Najuspješnijim su se pokazali jogurti s povišenom razinom proteina i visokim udjelom masti. Spomenuta studija objavljena je u časopisu Molecules.

Dr. Sheryl Barringer, viša autorica studije, primijetila je trenutnu popularnost visokoproteinskih dijeta i predložila da visokoproteinska formulacija može poslužiti i kao dezodorans daha i kao prehrambeni proizvod. Naglasila je sposobnost proteina da vežu okuse, što potencijalno dovodi do pozitivnog ishoda u ovom slučaju.

Visoka količina proteina trenutno je vrlo popularna. Općenito, ljudi žele jesti više proteina. Nenamjerna nuspojava može biti formulacija s visokim udjelom bjelančevina koja bi se mogla reklamirati kao dezodorans daha uz svoje prehrambene tvrdnje. Znamo da proteini vežu okus, a u ovom slučaju, to bi moglo biti pozitivno, ističe Barringer.

Američki znanstvenici također su istraživali dezodorirajući učinak jogurta na prženi češnjak. Međutim, otkrili su da prženje bijelog luka znatno smanjuje njegove spojeve koji uzrokuju neugodan miris. Dr. Barringer i njezin tim vjeruju da ova studija postavlja temelje za razvoj različitih proteina za stvaranje idealnog proizvoda za uklanjanje zadaha od bijelog luka.

Barringer konkretno preporučuje grčki jogurt, koji ima više proteina od punomasnog jogurta, kao najučinkovitije rješenje za uklanjanje zadaha od bijelog luka. Jogurti s okusom također će vjerojatno biti učinkoviti, bez obzira na izbor, no treba ih konzumirati odmah nakon bijelog luka .

Pojedite bijeli luk i odmah pojedite jogurt, savjetuje Barringer, piše: Daily Mail.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...