NOVA AKCIJA POLICIJE NA KOSOVU: Pronađena velika količina oružja u naselju Zvečani koja je pripadala teroristima

"Danas, 30.09.2023. godine, izvršena je kontrola terena koji obuhvata selo Brezne – Zvečan, planinski dio koji su napadači koristili, što je rezultiralo pronalaskom i zapljenom veće količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme", navodi se u saopštenju kosovske policije.

  • Regija

  • 01. Okt. 2023  01. Okt. 2023

  • 1

Policija na Kosovu je u naselju Zvečani pronašla još jednu veću količinu oružja i druge opreme, u sklopu svoje akcije rasvjetljavanja terorističkog napada koji se desio 24. septembra, u kojem su život izgubili jedan kosovski policajac i najmanje četiri napadača. 

"Policija Kosova u nastavku sprovođenja policijskih obaveza i aktivnosti, nakon zadnjih događaja u selu Banjske, nastavila je da kontroliše i čisti teren tog područja, koji su koristili teroristički napadači.

Danas, 30.09.2023. godine, izvršena je kontrola terena koji obuhvata selo Brezne – Zvečan, planinski dio koji su napadači koristili, što je rezultiralo pronalaskom i zapljenom veće količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme", navodi se u saopštenju kosovske policije.

 U saopštenju je dat i popis pronađenih predmeta na terenu: panciri, šaržer sa 30 metaka, kapa i rukavice, maska zelene boje, pancir sa tri šaržera i 90 metaka, mala torba za oko struka, gornji dio uniforme, pancir sa 3 šaržera i 85 metaka,
duga puška sa 5 šaržera od po 30 metaka, jedan kaiš, dva šaržera sa po 30 metaka, dugo oružje i dva pištolja sa po 15 metaka, crni prsluk sa 5 šaržera od 30 metaka i ručnom bombom, dugo oružje sa pet šaržera od po 30 metaka, dugo oružje sa pet šaržera od po 30 metaka, duga puška sa šaržerom od 30 metaka, duga puška sa šaržerom od 30 metaka,
radio veza motorola,zolja, kapa vojne boje, pancir sa šaržerom i 30 metaka, šaržer, radio veza, kišna jakna, paket cigareta.

"Nakon dokumentiranja i pakovanja, svi materijalni dokazi su povučeni od strane forenzičara, kako bi se nastavilo dalje postupanje u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima. Policija Kosova će nastaviti sa svojim obavezama u obavljanju policijskih zadataka i aktivnosti, u interesu očuvanja ustavnog poretka i pružanja sigurnosti građanima bez razlike", navodi se u saopštenju policije Kosova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...