HISTERIJA U BANJOJ LUCI: „Ovaj proces vodi u definitivni raspad Bosne i Hercegovine…“

Moguća zabrana političkog djelovanja zabrinula je Dodikove poslušnike.

  • Mini market

  • 17. Okt. 2023  

  • 6

Brzina kojom je podignuta optužnica i pokrenut sudski proces protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića pokazuje njegovu političku konstrukciju čiji je cilj zabrana političkog i službenog djelovanja, tvrde za RTRS iz Dodikovih redova.

Poručili su da je Tužilaštvo BiH, djelujući politički, napravilo presedan u sudskoj praksi time što je tokom istrage zanemarilo jedini relevantan dokaz, a to je, prema njihovom mišljenju, da nema zakona na osnovu kojeg je pokrenut proces protiv Dodika i Lukića.

Dodikov advokat Goran Bubić rekao je da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete.

-U političkom procesu nije moguće zamisliti efikasnu odbranu bez političkih srestava. U pravnom procesu presudna je uloga prava i pravnih argumenata, ali u ovom slučaju radi se u političkom procesu, rekao je Bubić, poručivši da je ovo udar na Republiku Srpsku.

Vitomir Popović, također blizak Miloradu Dodiku, kazao je da je čitav proces cirkus i lakrdija, dodajući da je ovo napad na čitav RS.

-Mi treba pravno da se branimo protiv procesa koji je zasnovan na nepravu. Moramo da budemo jedinstveni, šta god mi o kome lično mislili. Ovo je jedan od najvećih udara na Republiku Srpsku i jedan od najvećih pokušaja omalovažavanja i ponižavanja Srpske i srpskog naroda u cjelini, rekao je Popović.

On je kazao da ovaj proces vodi u definitivni raspad BiH.

Advokat Miodrag Stojanović, također blizak SNSD-u Milorada Dodika, rekao je da je presedan u sudskoj praksi da se za 30 dana okonča istraga i podigne optužnica.

-Kome se žuri? Cilj nije da se sudi, nego da se dođe do "sporednog rezultata", a to je zabrana političkog djelovanja, kazao je Stojanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...