DODIK POHVALIO VULINA PA IZAZVAO BUJICU KOMENTARA: "Vulin je pokazao da je pravi patriota, a šta ti čekaš?!"

"Kad ćeš ti dati ostavku i pokazati svoj patriotizam", glavna je poruka većine od nekoliko stotina komentara objevljenih na društvenih mrežama. 

  • Mini market

  • 06. Nov. 2023  

  • 0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Aleksandar Vulin, podnoseći ostavku na funkciju direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije, još jednom potvrdio svoj patriotizam i kvalitete hrabrog i nacionalno orijentisanog političara. 

Dodik je u izjavi za Srnu istakao da Vulin tim činom nije pokleknuo pod pritiscima Sjedinjenih Američkih Država, već je stavio interese Srbije i srpskog naroda na prvo mjesto, “kao što to rade dokazane patriote”. 

No, svojom pohvalom Vulinu, navukao je na sebe veliki bijes građana RS, koji već danima pozivaju Dodika da slijedi Vulinov primjer patriotizma, pa da i on žrtvuje sebe zarad interesa Republike Srpske kao što se Vulin žrvovao zarad interesa Srbije.  

"Kad ćeš ti dati ostavku i pokazati svoj patriotizam", glavna je poruka većine od nekoliko stotina komentara objevljenih na društvenih mrežama. 

Zastupnik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, također je uočio bitnu razliku u postupanju predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika i predsjednika tajne policije Srbije, Aleksandra Vulina, nakon što se dospjeli na američku crnu listu.  

"Dodik nema namjeru da se povuče kao što je uradio nedavno Vulin i drugi iz Republike Srpske u prethodnom periodu kada su bili pod međunarodnim pritiskom", rekao je Bosić gostujući danas na N1 televiziji. 

"Dodik ne ide tim putem, jer je njegova odluka da se bori po svaku cijenu kako bi izjednačio da je napad na njega napad na Republiku Srpsku", kazao je Bosić i dodao da se Dodik krije zapravo iza Republike Srpske i građana. 

"Njega ne interesuju posljedice koje Republika Srpska trpi zbog njega i uvedenih sankcija", kazao je Bosić, gostujući u programu N1 TV. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...