MILORAD DODIK O "VELIKOJ SRBIJI": "Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat"

"To je ona Srbija koja je i velika i svjetska od koje Bećiroviću klecaju koljena", naglasio je Dodik.

  • Vijesti

  • 18. Nov. 2023  

  • 10

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je da se navodno "etničko čišćenje Srba sa područja FBiH ne može prikrivati mantrom o Srbima zločincima koji su svuda samo činili zločine a nigdje nisu bili žrtve".

"Denis Bećirović na pokvaren način nam poručuje danas da su Srbi oni koji su činili zločine, a da su više od 30.000 Srba samo u BiH pobile nevladine organizacije. Održavanjem priče o jednom krivcu, pokušava se zatrpati činjenica da je FBiH i Hrvatska etnički očišćena od Srba. Kad god kom netalentovanom junoši političaru padne na pamet da se isprsi on ne zna ništa drugo nego za Veliku Srbiju", istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da pojedini zvaničnici, poput predsjednika RS ponovo prizivaju zločinački projekat velike Srbije, Dodik je odgovorio da su velika Srbija Novak Đoković, kao i ostali uspješni sportisti.

"To je ona Srbija koja je i velika i svjetska od koje Bećiroviću klecaju koljena", naglasio je Dodik.

On je naveo da je jedinstvo Srba na ovim prostorima ideja mira, saradnje, zajednickih kulturnih vrijednosti i tradicije.

"Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat. Razumijem ja njegove komplekse, korijene i potiskivanje prošlosti. No, on bi mogao da se potrudi da shvati da mi nemamo njegov problem", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...