ALMA KRATINA UZBURKALA DUHOVE: „To je suludo srljanja ka cilju koji diktira Trojki i njihovim satelitima upravo Dragan Čović i HDZ…“

Mogu se mijenjati okolnosti ali kod HDZ-a nikada, poručila je Kratina.

  • Politika

  • 29. Nov. 2023  

  • 3

Alma Kratina, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, oglasila se nakon sjednice Zastupničkog doma PFBiH.

-Zasjedanje Zastupničkog doma u višem stepenu improvizacije nego u vremenu korone, samo je još jedno "dostignuće" rukovodstva Zastupničkog doma.

Mogu se mijenjati okolnosti ali kod HDZ-a nikada, kako i sam dopredsjedavajući Bošković i reče tokom svog izlaganja, ta potreba i zadatak da pitanje "legitimnog predstavljanja" bude živo u javnom prostoru, neprestano podgrijavano kao prepreka građanskoj državi.

I dalje u Parlamentu sve što bi se trebalo rješavati u interesu boljeg života ljudi i njihovog ostanka ovdje, nema šansu "da podigne glavu" od suludog srljanja ka cilju koji diktira Trojki i njihovim satelitima upravo Dragan Čović i HDZ.

Pa tako i ministar pravde , očigledno okupiran drugim pitanjima ne nađe za shodno da odgovori na pitanje postavljeno u poslaničkom satu, hoćemo li uskoro imati potpuni pravni okvir zaštite žrtava nasilja i dokle su došli sa rješavanjem tog zadatka u okviru ministarstva kojim rukovodi.

Kako na samom kraju novembra nema govora o Budžetu i na ovom važnom pitanju je potpuno jasno da oni koji su se lažno predstavljali promjenom, nastavljaju loše prakse koje su kritikovali i već odavno su nam pokazali da može i gore od lošega, poručila je Alma Kratina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...