DODIKOV HISTORIČAR PREDRAG LOZO NASTAVLJA SA SRPSKIM MITOMANIJAMA: "RS je biološki garant opstanka Srba na ovom prostoru" (VIDEO)

Lozo je naveo da se srpski narod u RS mora oduprijeti konstantnim pritiscima, navodeći kao primjer sudski proces pred Sudom BiH koji se vodi protiv predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika

  • Politika

  • 16. Dec. 2023  

  • 1

"Granica postoji i to mora da zna onaj ko bude ulazio u odnose sa RS koja je garant biološkog opstanka srpskog naroda na ovom prostoru", izjavio je historičar Predrag Lozo.

Lozo je naglasio da onaj ko bude ulazio u odnose sa RS mora da računa i na njeno postojanje i funkcionisanje.

"Moramo biti istrajni u borbi protiv mnogih koji se trude da svakodnevno obesmisle postojanje RS stvaranjem centralizovane Bosne i Hercegovine. Kada pogledamo historiju RS od 1995. godine do danas, vidjećemo da ne postoji godina u kojoj nije pokušano ukidanje neka nadležnost ili nekog obilježje RS", rekao je Lozo.

Lozo je naveo da se srpski narod u RS mora oduprijeti konstantnim pritiscima, navodeći kao primjer sudski proces pred Sudom BiH koji se vodi protiv predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika RS" Miloša Lukića.

"Kod ovog politički montiranog procesa, a to je jasno i čovjeku bez imalo pravnog i političkog obrazovanja, vidi se jasna namjera ali i odgovor društva RS koje je dokazalo da granica postoji", objasnio je Lozo gostujući u četvrtoj epizodi podkasta "Granica postoji".

Lozo je zaključio da postoje tri granice i to granica RS, granica gdje više nema ustupaka i granica ljudskog dostojanstva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...