PSIHOLOG IBRAHIM PROHIĆ: „Najveća svjetska sila dozvoljava Dodiku da šuta verbalno njihove ambasadore…“

-Definitivno je vrijeme da mi shvatimo da problem BiH nije primarno naš unutrašnji, poručio je Prohić.

  • Društvo

  • 09. Jan. 2024  

  • 0

Psiholog Ibrahim Prohić kaže da sve ono što se dešava u i oko BiH u oficijelnim strukturama i kanalima je - zapravo jedan veliki blef.

„Nadlijetanje američkih borbenih aviona većina ljudi doživljava kao neki sedativ, djeluje umirujuće na naše građane koji su prepadnuti. I to je blef. To ima samo jednu vanjsku simboličku vrijednost, a u suštini ništa drugo i ne mijenja“, kazao je za FTV Prohić.

On je dodao:

„Najveća svjetska sila dozvoljava Dodiku da šuta verbalno njihove ambasadore u BiH. Najvažnije pitanje je – zašto. Odgovor je hipotetički, nemam dokaza, ali logika je jaka disciplina, možda taj lik igra na način koji odgovara i SAD-u. To je moja hipoteza“.

Definitivno je vrijeme da mi shvatimo da problem BiH nije primarno naš unutrašnji, poručio je Prohić.

„Mi ga živimo, trpimo, patimo. Ali on nije generiran iznutra. Problem BiH je uvezen izvana, iz neposrednog okruženja, i uz veliku podršku, ako ne i inicijativu svjetskih moćnika. Problem savremenog bosanskog pitanja je geostrateški problem par excellence. Kroz historiju su uvijek postojali apetiti prema teritoriji BiH, i oni su se vjekovima ostvarivali. Strani zavojevači su i danas tu, samo se mijenjaju alati“, ocijenio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...