HLADAN TUŠ ZA VOŽDA IZ LAKTAŠA: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovog prebrojavanja krvnih zrnaca, a onda je Milan Dunović brutalno uzvratio…

Haos na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 17. Jan. 2024  

  • 1

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Dodik je na Twitteru reagirao na istup zastupnika DF-a Milana Dunovića.

-Srbin kojem ne smeta 1. mart ne postoji. Milan Dunović je čovjek bez dostojanstva i integriteta. Njegov status Srbina je lažan, kao i njegove izjave, a značaj koji ima u Federaciji ravan je fikusu kojem su dali ime Milan, da mogu da kažu evo ga nešto srpsko, a u suštini niko ga ništa ne pita. Zna i on sam da prvi dan kada bi rekao nešto što se ne sviđa muslimanima, tog dana bi nestao sa političke scene, zato njegove poltronske izjave ne iznenađuju nikoga, ali vrijeđaju i Srbe i zdrav razum, poručio je Dodik.

Nakon Dodikovog istupa uslijedile su burne reakcije na društvenim mrežama, no uskoro su obrisani i onemogućeni komentari koji ne odgovaraju Dodiku.

Nakon svega, Dodiku je odgovorio i Milan Dunović.

-Milorade, Srbi koji poštuju 1. mart postoje! Pomiri se jednom i za sva vremena - ja sam Srbin koji voli BiH i koji će da je brani do posljednjeg daha. Laku noć, poručio je Dunović.

Podsjetimo, Sabina Silajdžić, članica “Naroda i Pravde”, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je na društvenim mrežama tekst pod nazivom “Obraćanje ‘pro-bosanskim snagama’ – propitivanje i svjedočenje istini”.

U jednom dijelu teksta Silajdžić navodi "Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar. Jedan je trn u oku, drugi žig na ranu", zbog čega je uzburkala bh. javnost, a među prvima joj je odgovorio zastupnik DF-a u državnom parlamentu Milan Dunović.

"Sabina Silajdžić bi trebala znati da ima nas (Srba) kojima slavljenje 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, nije trn u oku. Ako njoj jeste, meni je žao što odustaje od države za koju su ljudi dali żivote. Ja neću odustati!", poručio je Dunović  profilu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...