ODUZELI MU NOŽ: Italijan želio ubiti Papu?

Tokom pokušaja da mu oduzme nož, jedan policajac je lakše povrijeđen, saopštila je policija.

  • Evropa

  • 28. Jan. 2024  

  • 0

"Muškarac koji je nosio nož uhapšen je danas tokom rutinskih provjera ljudi koji su se kretali ka Trgu Svetog Petra, gdje se papa Franja nedjeljom obraća vjernicima", izjavio je glasnogovornik policije.

On je rekao da je uhapšen 51-godišnji Italijan, koji je podvrgnut rutinskoj provjeri jutros u ulici koja vodi do bazilike Svetog Petra u Vatikanu, prenio je Rojters.

Tokom pokušaja da mu oduzme nož, jedan policajac je lakše povrijeđen, saopštila je policija.

Portparol je dodao da nema dokaza koji sugerišu da je muškarac nosio nož u terorističke svrhe i dodao da je uhapšen pod optužbom da je povrijedio policajca i pružio otpor prilikom hapšenja, prenosi BN.

Ansa je javila da uhapšeni ima mentalne probleme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...