KLIZIŠTE ZATRPALO AUTOBUSE I KUĆE, POGINULO 11 LJUDI: Haos na Filipinima, nestalo više od 100 osoba

Više od 1.166 porodica koje žive u blizini područja pogođenog klizištima evakuisano je u sigurnija naselja.

  • Hronika

  • 08. Feb. 2024  

  • 0

U klizištu na Filipinima, koje je zatrpalo autobuse i kuće u selu gdje se nalazi rudnik zlata, poginulo je 11 ljudi, a još 110 se vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Više od 1.166 porodica koje žive u blizini područja pogođenog klizištima evakuisano je u sigurnija naselja, prenosi Reuters.

Rosa Kristina Rosete-Manuel, portparolka Istočne komande filipinske vojske saopštila je da se spasioci i dalje nadaju da će pronaći preživjele.

"Pokušavamo da ostanemo pozitivni“, rekla je ona za Reuters u telefonskom razgovoru. Incident se dogodio u utorak uveče, kada se deo planine obrušio na selo Masara, u provinciji Davao de Oro i od tada se ekipe pomoći nalaze na licu mesta, iako neprohodni putevi i loše komunikacione veze ometaju napore spašavanja.

Sjeveroistočni monsun koji je zahvatio Filipine doneo je kiše u južnom regionu Mindanao od 28. januara do 2. februara, koje su izazvale smrtonosne poplave i klizišta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...