"NE MOGU DA OPIŠEM TU PATNJU": Potresna ispovijest bh. pjevača o sestri koja je već 30 godina u kolicima zbog pogrešne injekcije

Mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu, o ljudima, o toj čistoći, kaže Dado

  • Estrada

  • 06. Mar. 2024  

  • 0

Pjevač Dado Polumenta uvijek je nasmijan, a kako rijetko priča o svom privatnom životu, malo ko zna da se iza toga krije velika tuga.

pak, Dado je jednom prilikom u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” na Blic televiziji u svojoj ispovijesti progovorio o najbolnijoj temi. Naime, on je otvorio dušu o svojoj bolesnoj sestri Dajani, kojoj je sa tri mjeseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano 60 odsto mozga.

– Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete. Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj 60 odsto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići – počeo je Dado koji nije mogao da sakrije suze.

– Zadnjih, pa eto da kažem, 30 godina je ona u kolicima. Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado Polumenta.

 

Pjevač je dodao da je od nje mnogo naučio.

– Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu, o ljudima, o toj čistoći, definitivno.

– Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cijenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovjek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga – rekao je iskreno Dado Polumenta.

FOTO: BLIC TV/SCREENSHOTFOTO: BLIC TV/SCREENSHOT

“Ali je srećna što ima takve roditelje” dodala je profesorka Slavica Đukić Dejanović.

– Nema klinike i ordinacije gdje ona nije bila, ali svi doktori ovog svijeta su se divili mojim roditeljima kako je oni držekako je održavaju. Ona je fenomen medicine, definitivno – rekao je iskreno Dado.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...