NAKON BROJNIH SPEKULACIJA O PRINCEZINOM ZDRAVLJU: Princ William i Kate Middleton konačno prekidaju šutnju

Raspored za povratak princeze Kate je pomjeren do 17. aprila

  • Show

  • 17. Mar. 2024  

  • 1

Bivši dopisnik BBC-ja i komentator britanske kraljevske porodice, Peter Hunt ukazao je na članak u Sunday Timesu koji sugerira da će princ William i princeza od Walesa Kate Middleton promijeniti strategiju šutnje o princezinom zdravlju, koja traje dva mjeseca. Članak također otkriva da Kate neće biti u javnosti najmanje do 17. aprila.

Na naslovnoj strani današnjeg Sunday Timesa možete pročitati naslov: “Kate planira da bude otvorena o svom zdravlju”.

 Istovremeno, novinar Peter Hunt, bivši dopisnik BBC-ja i stručnjak za britansku kraljevsku porodicu, upozorio je kako je ovaj članak zapravo priznanje da strategija šutnje o zdravlju i stanju velške princeze Kate Middleton nije uspjela.

“Nepotrebno je reći da će Kateino i Williamovo osoblje/izvori/bliski prijatelji tvrditi da je to bio plan sve vrijeme”, dodao je Hant.

U članku se navodi da javnost može očekivati ​​da će princeza od Walesa govoriti o svom zdravlju i oporavku od operacije kada se vrati na kraljevske dužnosti. Navodi se da je izvor blizak kraljevskoj porodici rekao: „Princ William i Kate su najotvoreniji u interakciji sa ljudima i lako mogu da zamislim da će princeza pričati o svom oporavku dok je na dužnosti. To je način koji bi ona izabrala”.

Kako prenosi Sunday Times, prijatelj Kate i Williama je dodao da je par želio da bude otvoreniji i iskreniji, ali da će to učiniti “kada se budu osjećali spremni”.

 Međutim, raspored za povratak princeze Kate je pomjeren do 17. aprila. Tada se njena djeca, princ George, princeza Charlotte i princ Louis, vraćaju u školu nakon uskršnjih praznika. Princ William će također napraviti pauzu od kraljevskih dužnosti tokom ovog četvorosedmičnog odmora.

Između ostalog, u članku se otkriva da će porodica objaviti fotografiju princa Louisa 23. aprila kako bi obilježila njegov šesti rođendan, uprkos galami zbog izmišljene fotografije za britanski Dan majki. Izvor koji radi za princa i princezu od Walesa dodao je kako “oni cijene naklonost i ljubav javnosti prema njihovoj djeci i znaju da žele da ih vide na njihovim rođendanima”.

 Dakle, nakon nekoliko sedmica nagađanja, saznali smo da se princeza od Walesa neće vratiti barem do 17. aprila. U početnoj objavi o operaciji abdomena princeze Kate, Kensingtonska palata je nejasno navela da se ona najvjerovatnije neće vratiti kraljevskim dužnostima sve do poslije Uskrsa, koji je sljedeći vikend. Dodali su i da je princezina želja da informacije o njenom zdravlju ostanu privatne.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...