KONTROVERZNI HRVATSKI PJEVAČ: Tony Cetinski bi mogao u zatvor na osam godina

Toni Cetinski tereti se da je platio kako bi nabavio lažne potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa

  • Estrada

  • 21. Mar. 2024  

  • 0

USKOK (Specijalno tužilaštvo Hrvatske za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala) podiglo je optužnicu protiv Tonija Cetinskog nakon što je utvrđeno da je koristio lažnu potvrdu o vakcinaciju protiv koronavirusa, prenio je sajt "Imperijal".

 

Kako "Imerijal" još prenosi, zamjenik tužioca Vjekoslav Saulić je Županijskom sudu u Zagrebu 28. decembra 2023. poslao optužnicu protiv 18 osoba, među kojima je i poznati pjevač.

Toni Cetinski tereti se da je platio kako bi nabavio lažne potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa, za šta mu je navodno pomogla jedna medicinska sestra.

"Ko službenoj ili odgovornoj osobi ponudi, da ili obeća mito da unutar ili izvan granica svog ovlašćenja obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smjela obaviti, ili da ne obavi službenu ili drugu radnju koju bi morala obaviti, ili ko posreduje pri takvom podmićivanju službene ili odgovorne osobe, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina", navodi se u dopisu

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...