VOJNI ANALITIČAR MARINKO OGOREC: "ISIL smatra Rusiju neprijateljem zbog rata u Siriji"

Smatra da će ruska strana iskoristiti sve, pa tako i ovaj teroristički napad kako bi profilirali svoju agendu i strateške interese i stavili fokus na najvažnijeg protivnika, Ukrajinu.

  • Svijet

  • 26. Mar. 2024  

  • 0

Vojni analitičar Marinko Ogorec komentirao je za N1 teroristički napad u Moskvi i stanje na ratištu u Ukrajini.

“Bez obzira na to što je ISIL preuzeo odgovornost, očito je da Rusiji odgovara da se sva pozornost usmjeri prema Ukrajini i na taj način dodatno ostvari konsolidacija na domaćoj političkoj sceni u daljnjem nastojanju realizacije svojih strateških ciljeva, a to je rat u Ukrajini”, tvrdi Ogorec.

"ISIL smatra Rusiju neprijateljem"

Smatra da će ruska strana iskoristiti sve, pa tako i ovaj teroristički napad kako bi profilirali svoju agendu i strateške interese i stavili fokus na najvažnijeg protivnika, Ukrajinu.

Naglašava kako ovo nije jedini teroristički napad u Rusiji, koja se već u prošlosti suočavala s terorističkim napadima, mahom od strane čečenskih i dagestanskih fundamentalista.

“Činjenica je da ISIL smatra Rusiju neprijateljem zbog onog što je napravila u Siriji. U jednom razdoblju su bili neprijatelji i imali su direktni borbeni kontakt”, dodao je.

"Na ukrajinskoj bojišnici nema značajnih pomaka"

Osvrnuo se i na stanje na bojišnici. “Cijeli taj prostor je došao u proljetne sfere. Tlo je omekšalo, kiše su ponovno stvorile velike blatne zone koje su vrlo karakteristične za cijeli taj prostor koji onemogućava korištenje teže ratne tehnike. Vjerojatno su i jedna i druga strana u fazi očekivanja da se tlo isuši i da se stvore pretpostavke za ljetna borbena djelovanja”, objašnjava Ogorec.

“Ukrajina nema samo problem s tehnologijom i naoružanjem, već i sve više dolazi do problema s ljudstvom. Rusija nema taj problem”, ističe Ogorec.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...