ODLIČNO IDE UZ POPODNEVNU KAFU: Napravite cheesecake s kafom bez pečenja

Jednostavno i slasno...

  • Gastro

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Podloga: 

230 g mljevenog keksa s maslacem
1 žlica kakaa
50 g otopljenog maslaca
2 žlice skuhane jake crne kave, ohlađene

Krema od sira: 

400 g krem sira
70 g šećera u prahu
50 ml skuhane jake crne kave, ohlađene
300 ml slatkog vrhnja
2 žlice vode
1 vrećica želatine u prahu

Priprema:

Pomiješajte mrvljeni keks, kakao, otopljeni maslac i kavu dok se ne sjedine, a zatim utisnite na dno kalupa za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.

Stavite u hladnjak da se ohladi, a za to vrijeme pripremite kremu od sira.

Električnim mikserom miješajte krem ​​sir, šećer i kavu dok se ne sjedine i nestanu sve eventualne grudice. Stavite na stranu, pa u velikoj zdjeli istucite hladno slatko vrhnje dok se ne pojave čvrsti vrhovi.

U manji lonac ili džezvu ulijte vodu i usipajte želatinu u prahu, pa ostavite par minuta da nabubri. Zatim rastopite na vrlo laganoj vatri, ne smije zakuhati, već se tek polako rastopiti kako bi se mogla umiješati u kremu.

Umiješajte želatinu u smjesu od krem ​​sira i hitrim pokretima sjedinite, pa sada dodajte i tučeno slatko vrhnje.

Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka, ravnomjerno rasporedite nadjev za cheesecake, pa sve skupa vratite u hladnjak i ostavite da se stisne, najbolje preko noći. Idući dan maknite kalup, režite i poslužite, idealno uz šalicu kave.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...