DOBRO JE ZNATI: Ove aviokompanije imale su najviše zrakoplovnih nesreća, na vrhu liste je…

Važno je istaknuti da su s obzirom na desetke miliona letova godišnje, velike nesreće zapravo iznimno rijetke.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2024  

  • 0

Prema istraživanju koje je objavio Executive Flyers 19. septembra 2023., Visual Capitalist rangirao je globalne aviokompanije po broju nesreća. Air France i American Airlines na vrhu su liste s 11 nesreća (dvije nesreće American Airlinesa i dvije United Airlinesa dogodile su se tijekom terorističkog napada 11. septembra 2001.). Slijede ih China Airlines i Korean Air s po devet nesreća, dok Pakistan International Airlines biljezi osam nesreća.



Važno je istaknuti da su s obzirom na desetke miliona letova godišnje, velike nesreće zapravo iznimno rijetke.


Prema podacima The Wall Street Journala, u Sjedinjenim Američkim Državama proteklih 15 godina nije zabilježena veća nesreća u komercijalnoj zrakoplovnoj industriji, unatoč tome što je bilo više od 100 miliona letova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...