"AMAZONOV" ŠEF PROŠLE GODINE IZGUBIO MILIJARDE ZBOG RAZVODA: No, i dalje je najbogatiji čovjek svijeta

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos prošle godine je prema Bloombergu ostao bez više od 10 milijardi dolara, a razlog je bio razvod od MacKenzie Bezos, njegove bivše supruge koja se zadovoljila nagodbom od 35 milijardi dolara u Amazonovim dionicama

  • HiTec

  • 05. Jan. 2020  05. Jan. 2020

  • 0

Prema najnovijem izvješću Bloomberga, Amazonov osnivač i izvršni direktor Jeff Bezos izgubio je više novca od više-manje svih milijardera na svijetu, no i dalje je jedan od najbogatijih ljudi na planetu. Bezos trenutno sjedi na 115 milijardi dolara nakon što je izgubio 10,1 milijardu dolara neto vrijednosti.

Ovaj gubitak je, prema izvorima, drugi najveći u prošloj godini - za nijansu blaži od onog koji je zadesio Ruperta Murdocha, čija se neto vrijednost više nego prepolovila.

Bezosov gubitak može se pripisati razvodu od MacKenzie Bezos, sada bivše supruge s kojom je proveo 26 godina. Par je pokrenuo razvod prošlog siječnja, a finaliziran je prošlog srpnja, kada su podijelili dionice Amazona - 75 posto otišlo je Jeffu Bezosu, a 25 posto MacKenzie Bezos.

Ova nagodba otkinula je velik dio Bezosova bogatstva koje je u 2018. doseglo 165 milijardi dolara. Razvod je pak pretvorio MacKenzie Bezos u milijarderku koja je završila na 25. mjestu Bloombergove globalne liste bogataša. Bezosovo bogatstvo toliko je veliko da je njegov razvod ubrojen u neke od najvećih prošlogodišnjih financijskih događaja u svijetu.

Prijenos sredstava u iznosu od 37,1 milijarde dolara između Bezosa i bivše supruge nešto je veći od BDP-a Latvije, države s 1,9 milijuna stanovnika.

Što se ostalih tehno mogula tiče, Bloomberg tvrdi da se njihovo bogatstvo nesmetano nastavilo povećavati. Tako je, primjerice, Facebookov Mark Zuckerberg narastao za 26 milijardi dolara, a Bill Gates za 22,7 milijardi, dok su osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin postali bogatiji za 13,3 i 12,8 milijardi dolara.

(Tportal) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...