DRAGO PILSEL / MOJ STAV: Velika pobjeda Zorana Milanovića; Još veći osobni poraz Kolinde Grabar-Kitarović

Tri minute nakon završetka oproštajnog govora KGK dvorana u kojoj su se nadali slaviti uz Thompsonovo aurlaukanje se potpuno ispraznila. Cirkus je gotov. Adio.

  • 06. Jan. 2020  07. Jan. 2020

  • 0

Zoran Milanović će postati novi Predsjednik Republike Hrvatske. Uvjerljivo je pobjedio Kolindu Grabar-Kitarović. I ovo bih istaknuo u prvome redu: premda rezultati predsjedničkih izbora govore o stanovitom, ne malom nezadovoljstvu građana s Vladom premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića (ovo mu je drugi poraz nakon lošeg rezultata na europskim parlamentarnim izborima), poraz je to ne toliko HDZ-a koliko Predsjednice osobno.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić se našalio i rekao da se slaže sa sloganom kampanje KGK: ''Hrvatska zna''. Da, točno, Hrvatska zna da je KGK bila očajna predsjednica koju je trebalo pošto poto maknuti s Pantovčaka. Recimo, da nastavi muljati kako je muljala prije svoje pobjede.

Sjetimo se, ja sam taj novinar koji je otkrio da je lagala da napušta funkciju u NATO jer sam pokazao i dokazao da je imala osigurano mjesto u Bruxellesovoj centrali ako ne pobjedi Ivu Josipovića na izborima. Eto, u prošloj godini je, kako je rekla, dobila i 100.000 eura ''otpremnine'' iz budžeta NATO-a.

Hvala Bogu, to sramoćenje Republike Hrvatske kroz estradizaciju i diskreditaciju institucije šefa države uskoro prestaje.

Milanović je rekao da će biti nemilosrdan u raskrinkavanju korupcije, da će biti žestoki branitelj Ustava RH, da će se boriti da u Hrvatskoj ne bude građana drugog reda. Puno bi se toga trebalo promjeniti u narednih pet godina.

Volio bih i da se tijekom njegova mandata promjeni izborni zakon pa da prestane ova nekorektna situacija u kojoj nam, slikovito rečeno, Dragan Čović može birati šefa države. Kao što je moja majka, koja živi u Buenos Airesu, shvatila da nema pravo meni birati Predsjednika, i ne bira ga, tako bi konačno trebalo biti jasno da to pravo ne bi smjeli imati ni kardinal Vinko Puljić ni gospođa Kata u Bugojnu, koristili oni to pravo sada ili ne.

Što se Kolinde tiče, rekla je da bi voljela moći nositi kolače zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću ako završi iza rešetaka. Želim gospođi Grabar-Kitarović da napravi puno kolača jer dug je popis HDZ-ovskih i inih lopova koje čeka ruka pravde.

Tri minute nakon završetka oproštajnog govora KGK dvorana u kojoj su se nadali slaviti uz Thompsonovo aurlaukanje se potpuno ispraznila. Cirkus je gotov. Adio.

Novi, budući hrvatski Predsjednik, čini se, zreo je za tu funkciju, bolje rečeno, pokazao je novu zrelost.

Ta nova zrelost bi trebala biti dokaziva i u tome što će prihvatiti ruku koju mu je pružio trenutni šef države BiH Željko Komšić, osobito jer je Milanović, doduše ne na javnom mjestu, ali na način koji je postao i javan i šokantan, za BiH rekao da ''nije država'' i još neke druge ružne stvari.

Predsjednik Milanović brzo nakon inauguracije trebao bi doputovati u Sarajevo i pred zgradom Predsjedništva BiH pokloniti se zastavi Bosne i Hercegovine, uči u Predsjedništvo i održati sastanak i govor koji će pokazati da se, nakon pet godina odbojnosti, iz Zagreba stiže s porukom mira.

Baš onim mirom kojim ovaj novinar osobito želi pravoslavnim građanima BiH svim srcem čestitam Božić. Hristos se rodi!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...