SUĐENJE DECENIJE U SRBIJI: Malčanski berberin na optuženičkoj klupi, srbijanskom pedofilu zbog otmice djevojčice prijeti...

Ninoslav Jovanović saslušan je jučer u Višem javnom tužilastvu u Nišu povodom sumnji da je oteo i silovao malu Moniku Karimanović (12), nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor, a sud je taj prijedlog usvojio

  • Hronika

  • 07. Jan. 2020  

  • 0

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Portparol suda Ana Gajić rekla je da je sudija za prethodni postupak usvojio prijedlog tužilaštva i Jovanoviću odredio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnih djela otmica i silovanje, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora, naveo je Radonjić.

Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao, prenosi Tanjug.

Inače, Monika Karimanović, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi.

Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena je u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...