PLENKOVIĆ ZAPRIJETIO MILANOVIĆU: "Milanović ne zna što je tvrda kohabitacija? Znat će"

Premijer Andrej Plenković danas je bio na sastanku u Parizu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

  • Regija

  • 07. Jan. 2020  

  • 0

Odgovarajući na novinarska pitanja progovorio je i o domaćim temama.

Prvo se dotaknuo današnjih sastanaka Predsjedništva i Nacionalnog odbora stranke nakon izbornog poraza Kolinde Grabar-Kitarović. Otkrio je što očekuje od sastanka u HDZ-u 

"Ja očekujem da mi napravimo temeljitu analizu i očekujem izvješće izbornog stožera i drugih aktera", rekao je Plenković. 

Novinari su premijera pitali i što mu znači izraz "tvrda kohabitacija", koju je spominjao. Plenkoviću su prenijeli izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da ne zna što znači tvrda kohabitacija koju je najavio Plenković te da "treba pogledati u Ustav". 

Plenković je na to odgovorio jednom rečenicom.

"No dobro, znat će", odgovorio je na novinarsko pitanje. 

Kazao je i kako ne zna ništa o diplomatskoj poziciji za Kolindu nakon što prestane biti predsjednica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...